Leert jou zelfstandig reizen

OV-coach stagiair

Kom stage lopen bij OV-coach! Gedurende deze stage leer je inwoners van de Vervoerregio Amsterdam zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, de fiets, de scootmobiel of lopend. Je maakt kennis met mensen die verschillende vormen van beperkingen hebben. Je leert tevens hoe je de deelnemers en hun netwerk het beste kunt coachen naar het zelfstandig reizen. Dit doe je door mee te reizen, gesprekken te voeren en hulpmiddelen te ontwikkelen. Naast de trajecten word je betrokken bij andere werkzaamheden, zoals voorlichtingen en workshops over de OV-coach.

Tijdens je stage leer je op een leuke manier omgaan met verschillende mensen en hun beperkingen. Samen met hen werk je aan een positief doel namelijk het vergroten van hun participatie, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Je krijgt uitgebreide begeleiding en we helpen je om middels trainingen je verder te ontwikkelen als professional.

Heb je een leergierige, hulpvaardige en flexibele houding? Zit je in het 2e jaar van HBO Social work, Toegepaste Psychologie of in het 2e of 3e jaar MBO niveau 4 Sociaal werk dan is een stage als OV-coach misschien iets voor jou!

Wij bieden:

  • Een leerzame, leuke en uitdagende stageplek,
  • Goede stagebegeleiding van professionals binnen het sociaal domein,
  • Intervisiebijeenkomsten met andere studenten,
  • Deskundigheidsbevordering: workshops en themabijeenkomsten,
  • Volop mogelijkheden om naast het project kennis te maken met de organisatie MEE Amstel en Zaan en de doelgroep waar zij voor werken,
  • Een stagevergoeding conform CAO Gehandicaptenzorg.

Een uitgebreidere functieomschrijving kun je vinden op de vacaturebank van jouw opleiding.

Interesse?

Stuur een mail met een korte motivatie en jouw CV naar ov-coach@mee-az.nl

Als we jouw motivatie en CV hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een (video)gesprek. Tijdens dit gesprek leren we je graag beter kennen, vertellen we meer over het project en wat er van je verwacht wordt als OV-coach. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen. Heb je vooraf al vragen over de stage dan kun je bellen naar 020 308 45 00 (gratis).

Voor mij is het reizen iets wat ik dagelijks doe en vrijwel vanzelfsprekend is. Voor een ander hoeft dit echter niet het geval te zijn. Hoe mooi is het dan dat ik in zoiets simpels kan bijdragen? Een kleine gunst vanuit mij, maar tijdens dit jaar heb ik gezien dat het voor de ander veel kan betekenen. Een meisje dat ik zelfstandig naar school heb leren reizen, durft nu ook andere routes zelfstandig op te pakken. Zij is trots, maar ik ook! (Ouiam, stagiaire OV-coach 2017-2018)