Leert jou zelfstandig reizen

OV-coach aanvragen

Woon je in één van de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam: Purmerend, Edam-Volendam, Wormerland, Zaanstad, Oostzaan, Landsmeer, Waterland, Amsterdam, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Ouderamstel, Diemen. Ben je 12 jaar of ouder? Wil je graag zelfstandig leren reizen? Bel 020 308 45 00 (gratis) of mail naar ov-coach@mee-az.nl.

Hoe werkt het?

Voordat je gaat oefenen vindt er een intakegesprek plaats. Een medewerker van MEE Amstel en Zaan komt bij je thuis. Er wordt gevraagd naar wat je wilt leren en wat je al kunt. Ook willen we weten op welke dagen je kunt reizen en welke begeleiding je prettig vindt. De medewerker kijkt welke OV-coach het beste met jou kan reizen. Er vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats. Daarna ga je samen met jouw OV-coach de route één keer in de week oefenen.

Als je recht hebt op aanvullend openbaar vervoer dan behoud je dat gewoon. De inzet van de OV-coach gratis. Je betaalt alleen je eigen reiskosten.

Extra voorwaarden fietsroute

Wil je een route met de fiets oefenen, dan zijn er extra voorwaarden. Wij kijken samen of jouw fiets goed is. Ook nemen we de verkeersregels door. Als het nodig is oefenen we met het op- en afstappen en achterom kijken.

Kaart met plaatsen waarbij de OV-coach actief is.