Leert jou zelfstandig reizen

OV-coach worden

Vind je dat iedereen mee moet kunnen doen? Heb je een hulpvaardige en flexibele houding? Wil je inwoners van de Vervoerregio Amsterdam coachen bij het zelfstandig leren reizen? Dit kan je doen als stagiair of vrijwilliger.

OV-coach stagiair

Kom stage lopen bij OV-coach! Gedurende deze stage leer je inwoners van de Vervoerregio Amsterdam zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, de fiets, de scootmobiel of lopend. Je maakt kennis met mensen die verschillende vormen van beperkingen hebben. Je leert tevens hoe je de deelnemers en hun netwerk het beste kunt coachen naar het zelfstandig reizen. Dit doe je door mee te reizen, gesprekken te voeren en hulpmiddelen te ontwikkelen. Naast de trajecten word je betrokken bij andere werkzaamheden, zoals voorlichtingen en workshops over de OV-coach.

Lees meer over: OV-coach stagiair

OV-coach vrijwilliger

Vind je het leuk om te reizen met het openbaar vervoer, te fietsen of te wandelen? Gun je dit anderen ook? Wil je graag zinvol vrijwilligerswerk doen? Heb je een aantal uur per week over? Word dan OV-coach! Op deze manier zorg je ervoor dat mensen, die een beperking ervaren tijdens het reizen weer mee kunnen doen aan het (maatschappelijke) verkeer. Dit doe je door met hen mee te reizen, te coachen en de begeleiding stap voor stap af te bouwen.

Lees meer over: OV-coach vrijwilliger

Naomi vertelt over haar stage bij OV-coach